Lymeziekte onderzoek

Inschrijven voor dit onderzoek via deze website is niet meer mogelijk.
Dit is een wereldwijd onderzoek naar een vaccin ter voorkoming van Lymeziekte. Het onderzoek wordt uitgevoerd Amsterdam UMC. Op deze website vindt u nadere (contact)gegevens.

Hartelijk dank voor uw interesse in het Lymeziekte onderzoek via www.vaccinatiestudie.nl.

De voorbereidingen voor het onderzoek zijn in volle gang. Tegelijkertijd heeft de opdrachtgever de opzet van het onderzoek aangepast. Voor het onderzoek komen nu uitsluitend nog volwassen mensen in aanmerking die in het verleden jaarlijks één of meer tekenbeten hebben gehad en dit in het komend jaar weer verwachten.

Daarnaast is het aantal onderzoekscentra dat de studie in Nederland uitvoert, teruggebracht. UMC Utrecht zal niet langer deelnemen, het Amsterdam UMC is nu nog het enige onderzoekcentrum in Nederland.

Het kan zijn dat u daardoor niet meer in aanmerking komt voor dit onderzoek. U hoeft dan niks te doen, uw preregistratie vervalt vanzelf.

Wanneer u echter denkt nog in aanmerking te komen voor het onderzoek en u nog steeds interesse heeft om mee te doen, stuur dan een email naar [email protected]. Vermeld daarbij uw naam, leeftijd en telefoonnummer.

Het is de verwachting dat u dan in september 2022 wordt benaderd voor meer informatie en om te bespreken of u kunt deelnemen.

Betrokken onderzoeksinstellingen

U kunt mogelijk deelnemen wanneer u in het verzorgingsgebied van de volgende aan het onderzoek verbonden ziekenhuizen woont:

Delen