Informatie over meedoen

Wie kan er meedoen?

Er gelden studie specifieke voorwaarden, die dus voor elke studie anders kunnen zijn:

  • of je bent in de afgelopen twee jaar behandeld voor een urineweginfectie en 60 jaar of ouder;
  • of je hebt wel of juist geen duidelijke Corona (-verschijnselen);
  • of je bent gevaccineerd of hersteld van Corona.

Kijk daarvoor op de studie specifieke pagina’s. Hier vind je een overzicht.

Daarnaast is het belangrijk dat je:

  • geen griepprik of andere vaccinatie hebt gehad, 14 tot 28 dagen voorafgaand aan de start van de onderzoeken;
  • niet behandeld wordt met een niet-geregistreerd medicijn of vaccin.
Wat kun je nu doen?

Je schrijft je vrijblijvend in op deze website. Dat verplicht je nog tot niets. Het enige wat er zal gebeuren, is dat wij contact met jou zoeken.

Wat gebeurt er dan?

Na de inschrijving nemen we contact met je op en krijg je van ons meer informatie over de verschillende onderzoeken. Wanneer je wilt deelnemen aan één van de onderzoeken, nemen we direct aan de telefoon de voorwaarden met je door.

Wanneer je deel kunt nemen aan een specifiek onderzoek plannen we direct ook een afspraak voor het eerste bezoek. Tijdens dit bezoek kun je nog eens alle vragen stellen die bij je leven of die je hebt opgeschreven bij het doornemen van de eventuele aanvullende informatie. Als je minderjarig bent (5 tot en met 15 jaar) neem je jouw ouders/voogden mee.

Voor de meeste COVID-19 vaccin studies geldt voor jou:
  • deelname aan het volledige onderzoek duurt 3 maanden tot 2 jaar;
  • bij deelname krijg je 1 tot 3 vaccinaties met een placebo of het onderzoeksvaccin, dan wel een medicijn of placebo. Dit is afhankelijk van het onderzoek waar je aan deelneemt;
  • dat je enkele keren terugkomt naar het onderzoekscentrum en op een andere manier feedback geeft, bijvoorbeeld via de telefoon of een online vragenlijst over je situatie.
Vergoeding

Voor deelname aan een studie ontvang je een vergoeding en deze is verschillend per studie. Op de pagina informatie over de onderzoeken is per studie aangegeven welke vergoedingen van toepassing zijn.

Nota bene

Hou er rekening mee dat door de grote interesse in deze studies het een aantal dagen tot enkele weken kan duren voordat er contact met je wordt opgenomen.We nemen altijd contact met je op, hetzij via email dan wel telefonisch. Eventuele vragen kun je alvast opschrijven en bij dat contact aan ons stellen. Alvast hartelijk dank voor je geduld.Hieronder kun je jezelf inschrijven. Dat verplicht je nog tot niets.

Hoe kun je aanmelden?

Als je meer wilt weten over de onderzoeken klik dan op “informatie over de onderzoeken” hier links op de pagina.Als je interesse hebt om deel te nemen aan een van de onderzoeken, schrijf je dan in door op ‘direct inschrijven’ te klikken. Een medewerker van ons onderzoeksteam neemt contact met je op om de studies te bespreken. Het aanmelden verplicht je dus niet tot deelname.

Overzicht onderzoeken

Globaal gesproken kun je meedoen als je 5 jaar of ouder bent. Het maakt niet uit of je wel of geen corona hebt. Dat is afhankelijk van aan welk onderzoek je deelneemt.
UMC Utrecht studies
Direct interesse tonen
embrace study logo Your Research
Direct interesse tonen